Bar- / Batmitswa ProjectJij een Barmitswa, zij een Barmitswa

De Women's Division steunt het Bar- / Batmitswa Project. Jaarlijks zijn er zo’n 3000 kinderen uit kansarme gezinnen in Israël die hun Bar of Bat Mitswa niet vieren, omdat hun familie daar geen geld voor heeft. Doe jij ook mee aan het Bar/Batmitswa Project? Met jouw hulp kunnen deze kinderen al voor € 400 hun Bar- of Batmitswa aan de Kotel in Jeruzalem doen.

Bekijk onderstaande film om een gevoel te krijgen hoeveel dit project betekent voor deze kinderen.

Bar en Batmitswa

Wanneer een Joodse jongen de leeftijd van dertien jaar bereikt, wordt hij Barmitswa. Door de jongen voor de Thora op te roepen, wijst de gemeenschap hem erop dat hij nu volwassen is. Wanneer een joods meisje de leeftijd van twaalf jaar bereikt, wordt zij verantwoordelijk onder de joodse wet. Op dat moment wordt het meisje een Batmitswa.

Hoe kan jij helpen?

Deel het geld dat je gekregen hebt voor jouw Bar- of Batmitswa met de kinderen in Israël zodat ook zij deze belangrijke gebeurtenis in hun leven kunnen vieren. Elke donatie is welkom.

Jouw donatie brengt een gulle lach op de gezichten van de kinderen in Israël. Doneer nu aan het Bar/Batmitswa Project NL91 INGB 0000 77 77 77 t.n.v. Collectieve Israel Actie o.v.v. Bar/Batmitswa Project

Of ga direct naar onze donatiepagina