Branden in Zuid-IsraelEEN NIEUW SOORT TERRORISME

Israël heeft uw hulp nodig

Kom in actie voor de branden in Zuid-Israël. Sinds twee maanden wordt het zuiden van Israël geteisterd door een nieuwe vorm van Hamas-terreur. Duizenden hectaren grond gingen al in vlammen op door brandende vliegers die vanuit de Gazastrook richting Israël worden gelanceerd. Het doel daarvan is om zoveel mogelijk schade aan te richten aan Israëls natuur, landbouw en steden.

Help mee om deze vorm van terreur tegen te gaan en doneer voor extra blusvoertuigen in de Negev-woestijn.

Achtergrond noodactie branden in Zuid-Israël

David Ben-Goerion, de oprichter en eerste premier van Israël, had de droom om de dorre woestijn in Israël op te laten bloeien.

In de afgelopen zeventig jaar is Israël er in geslaagd om grote delen van de woestijn te laten opbloeien. Maar waar Israël zeventig jaar met hart en ziel aan heeft gewerkt wordt in de afgelopen weken in rap tempo vernield door de nieuwste vorm van terreur uit Gaza: brandende vliegers.

Vanuit speciale lanceerinstallaties laten Hamas-terroristen de brandende vliegers op, die vervolgens op Israëlische natuur-, landbouw- en woongebieden terecht komen.

De cijfers na twee maanden terreurvliegers zijn schokkend:

  • rondom de Gazastrook zijn meer dan 450 branden ontstaan door de vliegers
  • 2800 hectare landbouwgrond ging in vlammen op
  • de totale schade wordt op dit moment geschat op 1 tot 2 miljoen euro

Daarnaast zijn de branden een ramp voor de natuur en dieren. Zo werden al meer dan 3.000.000 bijen levend geroosterd en wisten honderden andere woestijndieren niet op tijd te vluchten voor de branden.

De Israëlische brandweer en het Israëlische leger zijn er in geslaagd om zeshonderd vlammende vliegers in de lucht onschadelijk te maken, maar helaas lukt dat lang niet altijd. Door de aanhoudende droogte en open vlaktes grijpen de branden dan ook nog steeds om zich heen.

Noodactie – helpt u mee?

Samen met de Christenen voor Israel hebben we een noodactie opgezet om de strijd aan te gaan met deze terreur van Hamas. Vanuit Sha’ar HaNegev kregen we vanwege de aanhoudende branden de hulpkreet om met spoed tien extra blusvoertuigen aan te kunnen schaffen die geschikt zijn voor moeilijk begaanbare terreinen, zoals in de woestijn.

Met deze blusvoertuigen kunnen nieuwe branden mede worden voorkomen, en ontstane branden snel in de kiem worden gesmoord. Daarmee kunnen vele hectares natuur- en landbouwgebied en daarmee de droom van Ben-Goerion worden gered.

Help ook mee en geef voor de branden in Zuid-Israël: NL91 INGB 0000 77 77 77 t.n.v. Collectieve Israël Actie o.v.v. Branden in Zuid-Israël

Of ga direct naar onze donatiepagina