De kinderen van Neve Kineret op weg!Droom van een eigen bus is uitgekomen

De instelling Neve Kineret in het Noorden van Israël is opgericht met de opzet om zwaar mentaal en fysiek gehandicapten, volwassenen, kinderen en baby’s met bijzondere zorg te omringen. In een voor hen aangepaste en fijne omgeving wonen nu ruim 200 baby’s, kinderen en volwassenen.

De verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen van Neve Kineret zijn onlangs verblijd met de aankoop van een eigen bus, uit de opbrengst van een Nederlandse nalatenschap.

Het vervoer van de kinderen was voor de begeleiders van Neve Kineret tot nu toe moeilijk te organiseren. Hoe moet de rolstoel mee naar de dokter? Hoe kunnen we een uitstapje regelen? Nu is er een permanente en gerieflijke oplossing gevonden voor het vervoer, omdat deze bus speciaal ontworpen is om aan de verschillende behoeftes te voldoen; een rolstoel kan zo naar binnen gereden worden en er kunnen wel 16 kinderen tegelijkertijd vervoerd worden. Uiteraard is er ook gedacht aan de veiligheid tijdens het rijden, met bijvoorbeeld veiligheidsgordels, die niet zomaar door de kinderen ontgrendeld kunnen worden.