Directe noodhulpALEH en Shanti House

Een aantal partners heeft ons benaderd voor directe noodhulp in verband met de coronacrisis. ALEH heeft steun nodig voor extra beademingsapparatuur voor de meest kwetsbare bewoners. Daarnaast heeft CIA noodhulp verleend aan Shanti House.

Beademingsapparatuur voor ALEH

De bewoners van de vier ALEH centra in Israël zijn de meest kwetsbaren in de maatschappij. Deze kinderen hebben een ernstige, meervoudige verstandelijke en/of lichamelijke handicap en kunnen niet voor hun eigen veiligheid en hygiëne zorgen. Helaas mag er momenteel door het coronavirus geen bezoek komen bij de kinderen, ook is het personeel gehalveerd, hierdoor hebben de bewoners van ALEH het nog zwaarder. ALEH levert buitengewone inspanningen om de kinderen veilig en gezond te houden, maar helaas hebben veel bewoners nu meer dan normaal beademing nodig. Velen zelfs meerdere keren per dag om longontstekingen en ziekenhuisopname te voorkomen.

Daarnaast heeft ALEH door de verminderde hulp van vrijwilligers en medewerkers met spoed specialisten en extra schoonmakers nodig en veilig transport voor medewerkers om besmetting naar en van het werk te voorkomen. 

Opvang, eten en therapie opvanghuis Shanti House

Ook tijdens de quarantaine hebben veel kinderen extra hulp nodig, met name kinderen die dakloos zijn of geen veilig thuis hebben. Er is een noodplan opgezet om deze kinderen tijdens deze coronacrisis extra hulp te bieden in Shanti House. Normaal wonen er zo'n 78 kinderen permanent in het huis maar door de crisis zijn er momenteel ruim 100 kinderen opgenomen. Hierdoor is er meer personeel nodig die 24/7 bij de kinderen kunnen zijn, daarbij zijn er meer therapeuten en materiaal nodig, meer eten en drinken etc. Zo blijven de kinderen veilig en verzorgd.