Evenementen 2020/2021Wij helpen Eli. Jij ook?

Geplande evenementen

18 oktober 2020

Verhalen worden verteld van Toen naar Nu is geanulleerd!

Tijdens deze bijzondere bijeenkomst in de Uilenburgersjoel zal Gerben Post een aantal bijzondere gasten interviewen over hun jeugd en herinneringen van het leven in joods Amsterdam van na de oorlog. Heerlijke kleurrijke verhalen over vroeger, over hoe ze opgegroeid zijn in de buurt, en over het leven van toen naar nu. Zo kunnen we hen en eigenlijk al hun generatiegenoten ontmoeten en samen de mooie tijden herbeleven.Kom luisteren en genieten.

1e kwartaal 2021

J- IDFA
Documentaire-avond, fundraising, ontmoeting en borrel

Paul Eric Joseph is de documentairemaker die ons meeneemt in zijn eigen familiegeschiedenis, aan de hand van de documentaire ‘Het Eerbetoon’. Een familiegeschiedenis die kenmerkend is voor velen van die generatie die de oorlog hebben overleefd.

We nodigen de jongere generatie uit om met de generatie van toen kennis te maken. Juist nu, omdat ouderen het contact met ons nodig hebben in deze tijd van 1.5 meter afstand. Samen kijken we de documentaire en Paul zal daarna in 15 minuten zijn kijk op de film en op de generatie van nu geven.

Vervolgens kan iedereen iemand van een andere generatie ‘ontmoeten’. Belangrijk in deze tijd waarin onze ouderen eenzaamheid kunnen ervaren als gevolg van de COVID-19-maatregelen. Maar je ook ziet dat door ons drukke bestaan wij niet altijd tijd maken voor onze ouderen.


Documentaire Het Eerbetoon

Paul neemt ons mee op de reis die zijn ouders met hun gezin maakten. Vluchtend voor de nazi‘s vanuit Duitsland naar Nederland en in de oorlog vanuit Nederland op een ongelooflijke reis naar het vrije Zwitserland. Het is een persoonlijke documentaire van hoop die ook een duidelijk beeld geeft van de Nederlandse verzetsmensen die de familie Joseph hielpen de oorlog te overleven.