Investeer in de toekomst van IsraelGabi uit Ben Yakir droomt van de Olympische Spelen

De toename van kansarme jongeren in Israël is een van de grootste sociale problemen van het land. Er zijn zo’n 475.000 kansarme jongeren, waarvan bijna 50% afkomstig is uit arme immigrantenfamilies in de periferie. Deze kinderen komen vaak al op jonge leeftijd in aanraking met mishandeling, alcohol, drugs en geweld.

Jeugddorpen bieden een veilige plek om te wonen en goed onderwijs aan deze jongeren. Een team professionals helpt deze kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Zij krijgen diverse soorten therapie en hulp van leer­krachten, maatschappelijk werkers en psychologen, waardoor ze zich kunnen concentreren op school. 

 


Een van de jeugddorpen die de Stichting Collectieve Israel Actie steunt is 'Ben Yakir'. Gabi is 2 jaar geleden in Ben Yakir komen wonen, omdat de situatie thuis steeds verder uit de hand liep. Regelmatig werd Gabi het slachtoffer van fysiek geweld en daardoor is Gabi zelf ook steeds aggresiever geworden op school en tegen zijn ouders. Hij ging steeds meer spijbelen van school en dreigde het criminele pad op te gaan. Door toedoen van een betrokken leerkracht van zijn school heeft Gabi samen met zijn ouders besloten om in Ben Yakir te gaan wonen. Gabi gaat een weekend per maand en tijdens de schoolvakanties naar huis. In Ben Yakir heeft hij nieuwe ambities gekregen en is hij steeds meer in zijn eigen kracht gaan geloven. Tijdens zijn verblijf thuis gaat het er nu veel rustiger aan toe.

GABI (14 JAAR) UIT JEUGDDORP BEN YAKIR:

“Voor mij is het goed om niet meer bij mijn ouders te wonen, er was altijd gedoe thuis. Sinds ik hier woon heb ik meer rust om me te concentreren op mijn schoolwerk, ook omdat ik extra hulp krijg. Ik heb hier vrienden en weet dat het me gaat lukken om mijn school af te maken zodat ik in het leger kan dienen. Door het volgen van het atletiek programma van Ben Yakir ben ik er­achter gekomen dat ik een goede sprinter ben, wie weet sta ik ooit bij de Olympische Spelen.”
 

Met uw structurele steun helpt u Gabi en andere jongeren zich te ontwikkelen tot zelfstandige, jonge volwassenen. 

                           OF                           

Voor € 30 per maand kan Gabi meedoen aan het het atletiekprogramma van Ben Yakir