Stadswandeling groot succesSmaakt naar meer

Afgelopen zondag hebben we een bijzondere wandeling gemaakt en heeft het ons enorm verheugd zoveel participanten samen te zien. In vijf groepen liepen wij met 70 mensen langs de bijzondere plekken in Amsterdam dat voor joods Nederland zoveel betekend heeft en nog steeds betekent. We vingen aan bij de DOKWERKER aan het Jonas Daniel Meijerplein waar het fijn weerzien was van de deelnemers. Velen hadden elkaar door de coronatijd lang niet meer gezien. 

De groepen werden begeleid door professionele gidsen die bijzondere verhalen vertelden en de stadswandeling extra inhoud gaven. Na alle zorgelijke maanden hebben we genoten van onze mooie hoofdstad en bijbehorende joodse verhalen die vaak ook een verdrietige inhoud hebben. Juist hierdoor voelen we de verbondenheid met Israël nog dieper en zijn wij als Collectieve Israël Actie altijd aanwezig om Israël te ondersteunen.

Bar en bat mitswa project

Met de Women's Division willen wij er voor zorgen dat kinderen uit de jeugddorpen hun bar of bat mitswa kunnen vieren. Zodat ook zij deze bijzondere mijlpaal in hun leven op een speciale manier kunnen beleven. Geeft u ook?