Wat gebeurt er met kwetsbare groepen in IsraelWat gebeurt er in deze tijden met kwetsbare groepen in Israel

Het is een rare tijd voor iedereen. Al meer dan 60 jaar biedt de CIA ouderen en andere kwetsbare groepen in Israël een helpende hand. Nu is wereldwijd de volle aandacht op deze mensen gevestigd; zij hebben het meest te lijden onder het coronavirus, COVID19.

Wellicht vraagt u zich af wat deze pandemie betekent voor de projecten die u steunt en wat gebeurt er met kwetsbare groepen in Israel. We hebben dagelijks contact met onze partner Keren Hayesod en duidelijk is: de impact is groot. Door het sluiten van scholen moesten de tehuizen van ALEH voor zwaar gehandicapte kinderen bijvoorbeeld de helft van hun personeel naar huis sturen. Deze kinderen hebben al een zwak immuunsysteem; voor hen kan een besmetting desastreuze gevolgen hebben.
 
De ouderen in de Sheltered Homes van het project Amigour mogen geen bezoek meer ontvangen. Hierdoor ligt toenemende eenzaamheid op de loer. De bewoners hebben extra zorg en aandacht nodig. Het personeel zal daarom, in ieder geval de komende twaalf weken, nog meer uren draaien. Net zoals in de rest van Nederland hebben wij zeer veel respect en waardering voor mensen die in de zorg werken!

CIA is momenteel bezig om te inventariseren waar de nood het hoogst is, en in welke projecten we de komende tijd een tandje bij moeten zetten. We houden u hier graag van op de hoogte, via onze website, Facebook en nieuwsbrief.

Uit voorzorg hebben we evenementen zoals de EATPRAYLOVE mission geannuleerd, maar onze medewerkers werken vanuit huis onverminderd hard door. We blijven gewoon bereikbaar voor u op ons telefoonnummer 0206448429 en via e-mail.
 
Het bestuur en de medewerkers van de Collectieve Israël Actie wensen u in deze moeilijke tijden heel veel sterkte en gezondheid toe.
 
Met vriendelijke groet,

Rob Voet - Voorzitter Bestuur                              Kaat Burbidge-van Velde - Directeur