Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk onze algemene voorwaarden

Israël

Israël, het land dat zo veel voor eenieder van ons betekent, staat symbool voor wederopbouw, kracht, gelijkheid en geloof in morgen.

Geschiedenis

Het land Israël bestaat al meer dan 2000 jaar; een Bijbels land vol historische conflicten én kleurrijke landschappen. Van Kiryat Shmona in het groene noorden tot Eilat in de zuidelijke woestijn. En van 24/7 Tel Aviv tot de Grande Dame Jerusalem, waar religie en traditie vanuit de hele wereld samenkomen. En een land waar de hightech-industrie van Sillicon Wadi wordt omringd door de akkers en velden van moshavs en agro-industrie.

Samen leven

En bovenal: een land waar ieder van ons een deel van zichzelf zoekt en vindt, en waar onze garantie voor een veilig thuis ligt. En waar we vanuit onze joodse traditie, dwars door eeuwen en plaatsen heen, hebben geleerd: van geven word je rijk. In materiele zin, maar ook als mens. Zorgen voor anderen, voor de plek die we koesteren, tilt ons als individu naar een hoger niveau en maakt ons completer. Laten we die keten van Mitzvas voortzetten en Israël steunen voor een veerkrachtige, gelijkwaardige en open samenleving!
Israelactie Logo

Geef kansarmen een toekomst

Steun ons en doneer!
logo

Geef kansarmen een toekomst

Steun ons en doneer!

Projecten

Door middel van fondsenwerving voor zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde projecten helpen wij bij het realiseren van een noodzakelijk en toekomstbestendig verschil in het leven van inwoners van Israël.

Israëlactie werft sinds 1953 fondsen voor humanitaire, sociale en educatieve doelen in Israël.

Wij helpen onder andere kinderen uit achterstandsfamilies aan onderwijs, zodat ze kunnen uitgroeien tot bekwame, zelfstandige burgers. Ouderen krijgen een waardige oude dag, nieuwe immigranten een kans op goede integratie in de samenleving en extra hulpmiddelen voor de onrustige tijden in het land.