Vandaag is het 202 oktober

Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk onze algemene voorwaarden

Israël is actie!

In 5782 verandert de Collectieve Israël Actie haar naam in ‘Israëlactie’. Samen met jou maken we het verschil!

Israël, het land dat zoveel voor een ieder van ons betekent, staat symbool voor wederopbouw, kracht, gelijkheid en geloof in morgen. Ieder van ons zoekt en vindt in Israël een stukje identiteit. Daarnaast is en blijft Israël onze absolute garantie voor een veilig onderkomen.

Israël heeft je zorg nodig
Door de jaren heen is het accent van deze behoefte verschoven van ‘overleven’ naar het gewone leven. Maar helaas zijn de uitdagingen niet minder geworden. In lijn met de veranderingen In Israël proberen ook wij ook onze rol bij de Collectieve Israël Actie continu aan te passen om voor te sorteren op de behoeften van het land. Met het Joods nieuwjaar maken wij dan ook graag, samen met u, een nieuwe start. Het afgelopen jaar kwamen wij tot veel nieuwe inzichten. Eén ding is overduidelijk: er is véél meer actie nodig voor Israël en haar bewoners.

Overleven en het gewone leven
Zó overtuigd zijn we hiervan dat we ervoor kiezen om ‘actie’ centraal te stellen in de naam van onze organisatie. In 5782 verandert de Collectieve Israël Actie haar naam dan ook in ‘Israëlactie’. We laten onze continue verbondenheid met Israël duidelijk zien in ons nieuwe logo, waar ons én uw hart oneindig met de Magen David van Israël wordt verbonden. Deze veranderingen laten natuurlijk onverlet dat ons team er iedere dag met veel toewijding voor blijft zorgen dat uw giften precies terecht komen op de juiste plekken en projecten.

Logo’s en namen wijzigen voor veel organisaties met de jaren. Maar één ding in ons jodendom veranderde nooit: de kunst van het geven. Onze wijzen zeggen al 3000 jaar “van geven word je rijk”. In materiële zin maar zeker ook als mens. Zorgen voor anderen plaatst ons als individuen op een hoger niveau en maakt ons completer. Dit jaar kunt u dus nóg meer actie van ons verwachten, samen met jou maken we het verschil.

Namens het hele team en bestuur wensen wij je een Sjana Tova in goede gezondheid en verbondenheid.