AYALIMONTWIKKELING VAN DE PERIFERIE

Wat is Ayalim?

Het Ayalim project zorgt voor de fysieke en sociale ontwikkeling van de Negev en de Galilee. Deze regio's zijn door de staat Israël aangemerkt als National Priority Areas. Deze ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door studenten die vrijwillig dorpen opbouwen in deze regio's.

Versterken van de gemeenschap

  • Fysieke en sociale ontwikkeling van de Negev en Galilee
  • Studenten doen vrijwillig gemeenschapswerk
  • Versterken van de regio

Waarom Ayalim?

De studenten die vrijwilligerswerk doen, brengen positieve veranderingen naar deze gemeenschap. De komst van deze studenten zorgt voor een demografische verandering en brengt sterkere bevolkingsgroepen naar de periferie. Veel Ayalim studenten vestigen zich definitief in de Negev en in de Galilee en blijven actief voor de gemeenschap. Zo worden deze regio's weer sterk en veerkrachtig.

Hoe werkt het?

Momenteel zijn er 12 studentendorpen in de Negev en in de Galilee. Studenten doen daar een jaar lang gemeenschapswerk, in ruil voor woonruimte en een studiebeurs. Zij werken met kinderen, jongeren, nieuwe immigranten en andere kwetsbare groepen in achterstandsgebieden. De studenten gebruiken hun kennis om deze mensen waar nodig te helpen. Zij zijn actief in sociale, culturele en educatieve projecten: gebouwen renoveren, schuilkelders opknappen, gemeenschapscentra oprichten. Ook helpen de studenten kinderen met hun huiswerk en nog veel meer.

Resultaten van dit project

Het Ayalim-project helpt zo'n 20.000 mensen in de periferie, voornamelijk kinderen en jongeren.

Hoe kunt u helpen?

 

Het kost € 125.000 om de activiteiten van een Ayalim studentendorp een jaar lang te steunen.

Help ook mee en geef aan Ayalim: NL91 INGB 0000 77 77 77 t.n.v. Collectieve Israël Actie o.v.v. Ayalim.

Of help direct via onze donatiepagina