BAR/BAT MITSWA PROJECTJIJ EEN BAR MITSWA, ZIJ OOK

Doe jij ook mee aan het Bar/Bat Mitswa project? Jaarlijks zijn er zo’n 3000 kinderen uit kansarme gezinnen in Israël die hun Bar of Bat Mitswa niet vieren, omdat hun familie daar geen geld voor heeft. Met jouw hulp kunnen deze kinderen al voor € 400 hun Bar of Bat Mitswa aan de Kotel in Jeruzalem doen.

Bekijk onderstaande film om een gevoel te krijgen hoeveel dit project betekent voor deze kinderen.

Bar en Bat Mitswa

Wanneer een Joodse jongen de leeftijd van dertien jaar bereikt, wordt hij Bar Mitswa. Door de jongen voor de Thora op te roepen, wijst de gemeenschap hem erop dat hij nu volwassen is. Wanneer een Joods meisje twaalf jaar wordt, wordt zij verantwoordelijk onder de Joodse wet. Op dat moment wordt het meisje Bat Mitswa.

bar/bat mitswa project Iedereen een kans

Als je graag je Bar of Bat Mitswa wilt vieren, maar dat niet kan omdat je familie daar geen geld voor heeft dan heeft dat voor een Joodse kind een hele grote impact op zijn of haar leven.

2.970 gedoneerd
0% € 4.000

Hoe kan jij het Bar Bat mitswa project helpen?

Deel het geld dat je gekregen hebt voor jouw Bar of Bat Mitswa met de kinderen in Israël, zodat ook zij deze belangrijke gebeurtenis in hun leven kunnen vieren. Elke donatie is welkom. Je krijgt een mooi certificaat als aandenken aan jouw gift. Bij een donatie van € 200 of meer word je bijgeschreven op de Young Donors Wall in het Kyriat Ye’arim jeugddorp.

De boom van de Young Donors Wall in het Ben Yakir jeugddorp is vol! Wij zijn iedereen dankbaar voor zijn steun! Bekijk het filmpje over de opbouw van deze muur.

Jouw donatie brengt een gulle lach op de gezichten van de kinderen in Israël. Doneer nu aan het Bar/Bat Mitswa project
NL91 INGB 0000 77 77 77 t.n.v. Collectieve Israël Actie o.v.v. Bar/Bat Mitswa project.

Of help direct via onze donatiepagina