ISRAEL ONDER VUURTOON SAMEN MET ONS UW SOLIDARITEIT!

Israël ligt onder vuur. In het hele land staat het leven op z’n kop. Honderden raketten zijn vanuit Gaza afgevuurd, op het zuiden, op noordelijker gelegen dichtbevolkte gebieden én op grote steden als Jeruzalem en Tel Aviv. Het Iron Dome en het luchtalarm maken overuren, de schuilkelders zijn weer open. Iedereen maakt zich zorgen om zijn veiligheid, velen leven in angst.

Hoe kunnen wij helpen?

Keren Hayesod, onze zusterorganisatie in Israël, heeft ons benaderd met een concrete hulpvraag. Om de veiligheid van de bevolking, zoveel als maar enigszins mogelijk is, te garanderen, moeten extra middelen worden aangeschaft. Op het platteland, waar het vaak niet mogelijk is om binnen een paar seconden een schuilkelder te bereiken, kunnen mobiele schuilkelders levens redden. Heliumballonnen en met explosieven geladen vliegers hebben al meer dan 6.500 hectare landbouwgrond vernietigd. Verdere schade kan worden beperkt door het inzetten van speciale lichte, mobiele brandweervoertuigen (all-terrain vehicles). Er is grote behoefte aan medische noodpakketten en defibrillatoren. Een mobiele schuilkelder kost bijvoorbeeld 15.000 dollar, een brandweervoertuig 60.000 dollar, een defibrillator 1.800 dollar en een medisch noodpakket kunnen we aanschaffen voor 250 dollar.

Doneren

In de huidige omstandigheden willen wij snel schakelen en onze steun bieden aan Israël. We willen daarom graag op u beroep doen om samen met ons het verschil te maken en wij zorgen ervoor dat uw bijdrage snel en goed besteed wordt. Met uw bijdrage redden we levens! 

 

Hulp nodig voor Israël

Wij vragen uw hulp voor de slachtoffers en voor de wederopbouw van de getroffen gebieden.

Scan de QR-code hieronder en ontvang direct een betaalverzoek op uw mobiel.

Help ook mee en geef voor de Noodactie raketaanvallen: NL91 INGB 0000 77 77 77 t.n.v. Collectieve Israël Actie o.v.v. Noodactie raketaanvallen

Of help direct via onze donatiepagina