ULPAN ETZIONWIJ HELPEN HEN NU. ZIJ HELPEN ISRAEL LATER!

Steun hoogopgeleide jongeren om op aliyah (emigratie naar Israël) te gaan en onderdeel te worden van de Israelische samenleving. Jonge immigranten zijn erg belangrijk voor de verdere opbouw en groei van het land. Aliyah is de levensader van Israël.

Elk jaar nemen ongeveer 1500 Joodse jongeren tussen de 18 en 35 jaar de beslissing om naar Israël te verhuizen. Om hen te helpen bij het inburgeringsproces en met de uitdagingen die zij tegenkomen tijdens hun aliyah, heeft de CIA in samenwerking met Keren Hayesod en Jewish Agency een programma ontwikkeld. Dit bestaat uit intensieve lessen Hebreeuws, diverse cursussen, huisvesting en hulp bij het opbouwen van een netwerk en het vinden van werk.

Aangezien er minder middelen beschikbaar zijn vanuit de overheid, wordt het moeilijk om alle services aan te bieden die jonge immigranten nodig hebben. Jouw steun is daarom van groot belang.

Ulpan Etzion Samen maken we Israel sterker

Stel je voor dat jij zelf besluit om naar Israël te emigreren, dan is alle hulp welkom, toch? Op aliyah gaan kost al snel € 3.530 per persoon.

4.018 gedoneerd
0% € 10.590

Wat kan jij doen?

Jij kan bijvoorbeeld bijdragen aan:

  • Lesboek en -materiaal voor school voor 1 persoon: € 150
  • Hebreeuws lesboek: € 50
  • Keukenartikelen (volledige inrichting): € 200

Testimonials van olim

Jessica Cohen uit Parijs volgt het programma en zei:

I aim to finish the Ulpan with excellent Hebrew, so that I can present my arguments as a lawyer in Hebrew with the same ease that I do in French.

Raphael Leeraar uit Nederland volgt ook het Ulpan Etzion programma. Bekijk het filmpje en lees zijn verhaal.

Mijn wens voor alle joden in Europa is om naar Israël te komen, want hier is ons thuis.

Jouw steun is hard nodig

Er is bewust door Young CIA voor dit project gekozen omdat er momenteel relatief veel jongeren vanuit Europa op aliyah gaan. Zo zijn er afgelopen jaar in totaal vanuit Europa 30.000 mensen naar Israël geemigreerd. Daarmee telde Israël het grootste aantal immigranten in 15 jaar. Naar verwachting zal het aantal immigranten de komende jaren alleen maar gaan stijgen. Wil je meer weten over dit project? Download de folder.

Help ook mee en geef aan Ulpan Etzion: NL91 INGB 0000 77 77 77 t.n.v. Collectieve Israël Actie o.v.v. Ulpan Etzion

Of help direct via onze donatiepagina