Veel Gestelde Vragen (FAQ)Over de WALK ISRAEL 2018

  1. Wie zijn de deelnemers?
    De deelnemers komen uit diverse Europese landen, zoals Frankrijk, België, Zwitserland, Nederland, Portugal en Italië en variëren in  leeftijd. Wat ons verbindt is onze liefde voor Israël en de nieuwsgierigheid het land te ontdekken via een adembenemende wandeltocht. Daarnaast staan zij achter de activiteiten van de Stichting Collectieve Israël Actie en Keren Hayesod.
  2. Welke taal wordt er tijdens de WALK gesproken?
    De talen, die overwegend door de gidsen gesproken worden zijn Engels en Frans, maar indien gewenst kan er nog een taal worden toegevoegd.
  3. Hoeveel deelnemers gaan er mee?
    Wij verwachten 120 deelnemers uit diverse landen, die in drie groepen worden onderverdeeld.
  4. Zijn er meerdere niveaus tijdens de WALK?
    Sommige delen van het pad van WALK ISRAEL zijn wat zwaarder, er zal minimaal één groep een makkelijker route bewandelen, goed begaanbaar voor gezonde mensen met een redelijke conditie.
  5. Voor wie is de WALK ISRAEL?
    Voor iedereen, die zich identificeert met Israël en houdt van wandelen.
  6. Wie zijn de gidsen?
    De WALK ISRAEL wordt begeleid door professionele gidsen, die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van groepen langs de Israel National Trail.
  7. Gaan er ook bewakers en paramedici mee tijdens de Walk ISRAEL?
    Elke groep wordt begeleid door bewakers en gediplomeerde paramedici. Ook worden de groepen begeleid door iemand van Keren Hayesod die helpt bij het dragen en het inladen van de spullen.
  8. In wat voor hotels wordt er overnacht?
    De nadruk van de WALK ISRAEL ligt op de ervaring, die de deelnemers opdoen tijdens de wandeltocht. Het wandelen, de bezichtigingen van toeristische bezienswaardigheden en de evenementen. De hotels zijn om te overnachten en liggen daarom veelal afgelegen. De hotels zijn comfortabel, schoon, aangenaam en veilig, maar niet luxe.
  9. Zijn de maaltijden kosjer? Is er ook vegetarisch eten?
    Alle maaltijden tijdens de  WALK zijn kosjer, bereid onder rabbinaal toezicht. Mocht u vegetarisch zijn, een allergie hebben of specifieke wensen, willen wij dat van te voren graag weten. Er zal dan rekening mee gehouden worden.
  10. Ik kan niet heel goed lopen, kan ik dan toch mee doen?
    Tijdens de WALK ISRAEL wordt gemiddeld 15 kilometer per dag gelopen, waarbij er ook geklommen en gedaald wordt. Meedoen vergt dus een zekere oefening en conditie. 
  11. Ik ben 75 kan ik mee?
    WALK ISRAEL is ontworpen voor mensen van 18 tot 120 jaar. Vorig jaar was de oudste deelnemer 80 jaar oud. Alle volwassenen die zich fit genoeg voelen om 4 dagen lang 15 kilometer te lopen, in een gebied met hoogteverschillen zijn welkom.
  12. Ik wil graag met mijn 15 jarige zoon komen, kan dat?
    Inschrijven voor de Walk ISRAEL is voor volwassenen, dat wil zeggen vanaf 18 jaar.
  13. Waar  gaat het sponsorgeld van de WALK ISRAEL naartoe?
    Wij lopen voor de kinderen van Youth Futures. De coaches van Youth Futures begeleiden kansarme kinderen om hun sociale en educatieve achterstand aan te pakken en het zelfvertrouwen van het kind te versterken. Jouw steun zorgt ervoor dat deze kinderen betere kansen hebben in hun leven.
    Tijdens de WALK bezoeken wij ook één van de Youth Futures projecten.
  14. Hoe kunnen wij helpen?
    Iedere deelnemer wordt gevraagd een minimale donatie te doen van € 750 aan het project. Dit kan hij/zij zelf doen of men kan zich laten sponsoren.
    Wanneer je niet mee loopt kan je wel de deelnemers sponsoren door € 15 per gelopen kilometer te doneren.


     
  15. Welke route wordt er dit jaar gelopen?
    Dit jaar lopen we het tweede deel, we starten bij de Dode zee en we eindigen na vijf dagen in Jerusalem. Voor meer info bekijk onze pagina over WALK ISRAEL en/of het volledige programma.
  16. Moet ik zelf een verzekering afsluiten?
    Ja, wij raden u aan een reisverzekering af te sluiten, dat is niet inbegrepen in de prijs en is wel nodig.
  17. Is een medische verklaring nodig?
    Ja, er is een door een arts getekende verklaring nodig. Download het formulier hier.
  18. Is de vlucht inbegrepen bij de prijs van de WALK ISRAEL?
    Nee, de vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Je boekt zelf de vlucht. Het is verstandig om contact op te nemen met ons kantoor info@israelactie.nl om reisdetails af te stemmen in verband met transfers van en naar het vliegveld Ben Gurion.

Wij wensen je een fantastische ervaring en een mooie wandeltocht toe.

We zien je graag in Israël op 28 oktober as.