KIRYAT SHMONA - KINDERENDE TOEKOMST VAN KIRYAT SHMONA

 

Ell is 11 jaar. Ze woont met haar ouders en 2 zussen in Kiryat Shmona, een middelgrote stad in het groene, heuvelachtige noorden van Israël. Als ze groot is, wil Ell juf worden. Liefst op de school waar ze nu met zoveel plezier naartoe gaat!

Helaas is de kans dat Ell terug zal keren naar Kiryat Shmona niet groot. De inwoners, veelal immigranten, hebben hart voor hun stad. Maar ze wonen ver van de economische bedrijvigheid in het centrum van Israël. Gebrek aan ondernemingen, perspectief en de nijpende armoede maken dat veel inwoners moeten knokken voor hun bestaan en dat jongeren er na hun diensttijd en opleiding niet terugkeren.

Ell

Voor de hele gemeenschap

Wat Kiryat Shmona nodig heeft is een duwtje in de rug om kinderen als Ell weer een plek van groei en ontwikkeling te bieden. Zodat zij hun kennis, kunde en ondernemerschap kunnen inzetten voor hún stad als het trotse, levendige centrum van de regio. En daar draagt de hele gemeenschap aan bij - jong en oud, student en ondernemer. Daarom gaan wij ons de komende jaren inzetten voor álle inwoners van Kiryat Shmona, met steun aan verschillende projecten die elkaar aanvullen en versterken. Zo maken we het verschil voor de hele gemeenschap en kunnen we er samen voor zorgen dat Kiryat Shmona op alle fronten weer kan bloeien.

Te beginnen bij kinderen

Omdat de toekomst van Kiryat Shmona begint bij kinderen beginnen we bij Youth Futures; een project om kinderen in sociaal en/of economisch zwakkere gezinnen te ondersteunen. Zeven mentoren helpen 112 kinderen tussen de 9 en 12 jaar die het moeilijk hebben en tussen wal en schip dreigen te raken. De sleutel tot hun succes: een integrale aanpak waarbij ook het gezin en een netwerk van instanties, maatschappelijk werkers, soms de politie en de school bij is betrokken. Ook hier geldt: door alle krachten in inzet te bundelen, maakt Youth Futures het verschil voor de kinderen én hun omgeving.
Lees hier meer over Youth Futures

Cijfers Isra?l

Help je mee?

Jouw steun zorgt voor een beter toekomstperspectief en maakt het verschil voor deze kinderen.

Jouw donatie is een investering in de toekomst van Israël. Doneer nu aan Kiryat Shmona - Youth Futures NL91 INGB 0000 77 77 77 t.n.v. Collectieve Israël Actie o.v.v. Kiryat Shmona, Youth Futures

 

Of help direct via onze donatiepagina