Youth Futures

De toekomst begint bij kinderen. Daarom steunen wij Youth Futures, een project om kinderen in sociaal en/of economisch zwakkere gezinnen te ondersteunen. Mentoren begeleiden kinderen tussen de 9 en 12 jaar die tussen wal en schip dreigen te raken naar een kansrijke toekomst.

Bouwen aan zelfvertrouwen

Youth Futures is een succesvol programma. Jaarlijks helpen personal coaches zo’n 14.000 kansarme Israëlische kinderen in 36 locaties verspreid over heel Israël. De intensieve begeleiding en persoonlijke betrokkenheid geeft deze kinderen meer zelfvertrouwen; ze gaan beter presteren op school en versterken hun sociale vaardigheden. Dat geeft hun niet alleen zicht op een succesvolle toekomst, maar is ook de beste preventie tegen risicovol gedrag. Ze gaan na hun middelbare school met zelfvertrouwen het leger in en daarna studeren.

Integrale aanpak
De sleutel tot het succes van Youth Futures? De integrale aanpak, waar ook het gezin en een netwerk van instanties, maatschappelijk werkers, soms de politie en de school bij zijn betrokken. Door alle inzet te bundelen, maakt Youth Futures het verschil voor de kinderen én hun omgeving.

Kiryat Shmona
Krachten bundelen, dat is ook precies wat Israël Actie in Kiryat Shmona doet! Deze stad ligt in het noorden van Israël, ver van de economische bedrijvigheid in het centrum van het land. Gebrek aan ondernemingen, perspectief en de nijpende armoede maken dat veel inwoners moeten knokken voor hun bestaan. Jongeren keren er na hun diensttijd en opleiding niet terug. Wij geven de stad een duwtje in de rug om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Te beginnen bij de kinderen met Youth Futures. Help Kiryat Shmona vooruit en geef de kinderen een toekomst!


Kies hoe je ons wilt steunen

Eenmalige donatie

Heb je een speciaal project op het oog? Gaat je hart uit naar kinderen of juist naar ouderen? Kies een project en laat je hart spreken met een gift. Iedere bijdrage is welkom en je weet dat je donatie via Israëlactie in goede handen is.

Automatische incasso

Alle steun voor kansarme mensen en gemeenschappen in Israël is welkom. En met een structurele bijdrage kunnen we een duurzame, stabiele bijdrage leveren aan een gelijkwaardige, veerkrachtig Israëlische samenleving.

Als het past in je financiële planning, dan kunnen we met jouw automatische incasso nét wat meer zekerheid bieden aan de mensen die onze steun zo hard nodig hebben. Een automatische incasso is zo geregeld en uiteraard kun je te allen tijde de incasso weer stopzetten. Makkelijker kan het niet!

Periodieke schenking

Bouw mee aan een veerkrachtige, sterke samenleving in Israël met maximaal rendement. Dat doe je met een periodieke schenking.

Een schenkingsovereenkomst maakt je gift volledig fiscaal aftrekbaar. Zo bespaar je geld. Of je kunt meer schenken zonder dat het je meer kost: zo bereik je meer met hetzelfde geld en kunnen wij voor langere tijd (financiële) zekerheid bieden aan kansarmen in Israël! Een periodieke schenking leg je vast in een zogenaamde ‘schenkingsovereenkomst’. Die schenkingsovereenkomst geldt voor minimaal vijf jaar (een vereiste voor de Belastingdienst).

Handig om te weten: als je kiest voor een overeenkomst voor onbepaalde tijd, hoef je geen nieuwe overeenkomst op te stellen na vijf jaar. Je kunt daarna jaarlijks opzeggen. En als je financiële situatie verandert, kun je de overeenkomst op ieder moment opzeggen.

Rekenvoorbeeld
Stel, je wilt jaarlijks € 100 geven voor Israël en je betaalt 42% inkomstenbelasting per jaar.

In de schenkingsovereenkomst leg je vast dat je € 173,- per jaar schenkt. Die gift is aftrekbaar voor uw inkomstenbelasting. Dus krijg je jaarlijks 42% van € 173,- = € 73,- terug van de belasting. De schenking kost je dus € 100 euro, terwijl er € 173,- naar kansarmen in Israël gaat. Een win-win situatie!


Nalatenschappen

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

“Dat is niets voor mij,” horen wij vaak, “zo rijk ben ik niet. Nalaten is toch alleen iets voor mensen met een goedgevulde bankrekening?” Niets is minder waar. Je hoeft niet vermogend te zijn om iets moois voor Israël te doen, om bijvoorbeeld een belangrijk project te steunen, ook nadat je niet meer op deze aarde rondloopt.

Wil je de Collectieve Israël Actie opnemen in je testament? Wil je nalaten aan Israël? Dat kan op verschillende manieren. Kies de vorm die het beste bij jou past.

Legaat
Met een legaat vermaak je een vast deel van je nalatenschap, bijvoorbeeld een schilderij, je huis, je effectenportefeuille of een bepaald bedrag. Een legaat is niet hetzelfde als een erfenis. Een legaat wijs je toe aan een organisatie of een persoon die niet je wettelijke erfgenaam is, bijvoorbeeld een vriend of kennis, of een goed doel zoals Israëlactie. De ontvanger van het legaat is géén erfgenaam, deelt niet in de rest van de erfenis, maar heeft alleen recht op het legaat.

Erfstelling
Met een erfstelling aan de Collectieve Israël Actie benoem je ons tot mede-erfgenaam. Wij ontvangen een percentage van je nalatenschap, een percentage dat je zelf bepaalt. Wij delen je erfenis dus met jouw andere erfgenamen. Uiteraard is het ook mogelijk om ons tot je enige erfgenaam te benoemen.

Belasting betalen
De ontvanger van een schenking moet in principe schenkbelasting betalen. Voor goede doelen als de Collectieve Israël Actie geldt dat echter niet. Als ANBI zijn wij vrijgesteld van deze belasting. Iedere cent die je aan ons nalaat, komt dus ten goede aan het door jou gekozen doel. 

Wil je meer weten over nalaten? Heb je vragen over het opnemen van de Israëlactie in je testament? Wil je hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen of heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Onze Civiel en Notarieel Jurist, mr. Andrea de Roos, beantwoord graag al je vragen en geeft persoonlijk advies.

Geef een gift

Aan te schaffen certificaten:

Op zoek naar een persoonlijk cadeau met impact? Doneer dan met een certificaat in de vorm van een originele, kleurige wenskaart.

Al voor € 18 per certificaat steun je kansarmen in Israël en heb je meteen een origineel cadeau tijdens de Joodse feestdagen, voor een jarige of een bar/bat mitswa jongen of meisje.

Wens familie en vrienden bijvoorbeeld Shana tova met een giftcertificaat in de vorm van deze mooie wenskaart. Deze persoonlijke nieuwjaarswens kun je vanaf € 18,- door ons laten versturen. Hiermee steun je één of meerdere van onze projecten in Israël naar keuze.

Je kunt het certificaat gemakkelijk bestellen via onze website en natuurlijk kun je ons ook mailen of bellen!


Zakelijke gift

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Onze relatiemanager Raviv Oz geeft je graag advies en informatie over zakelijke giften. Neem gerust contact met ons op!

Heb je een vraag over donaties?

Bel direct of stuur een email.
We denken met je mee.

Projecten

Door middel van fondsenwerving voor zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde projecten helpen wij bij het realiseren van een noodzakelijk en toekomstbestendig verschil in het leven van inwoners van Israël.

Israëlactie werft sinds 1953 fondsen voor humanitaire, sociale en educatieve doelen in Israël.

Wij helpen onder andere kinderen uit achterstandsfamilies aan onderwijs, zodat ze kunnen uitgroeien tot bekwame, zelfstandige burgers. Ouderen krijgen een waardige oude dag, nieuwe immigranten een kans op goede integratie in de samenleving en extra hulpmiddelen voor de onrustige tijden in het land.