AMIGOUREEN EIGEN PLEK

Amigour biedt zelfstandige huisvesting aan overlevenden van de Holocaust en ouderen bij wie de nood en dreiging van armoede of dakloos worden het hoogst is. Vandaag de dag wonen nog ruim 193.800 overlevenden van de Holocaust in Israel. Van deze groep leven 30-40% onder de armoedegrens.

Lange wachtlijsten

Er zijn helaas lange wachtlijsten voor de huisvesting van Amigour. Op het moment zijn er nog ongeveer 25.000 mensen die wachten op een van de woningen van Amigour. Er wordt gekeken naar de wachttijd en hoe kritisch iemands situatie is voor de plaatsing in een van de appartementencomplexen. Er zijn veel ouderen in erbarmelijke omstandigheden. Daarom start Amigour in steeds meer plaatsen in Israel nieuwe huisvestingsprojecten om deze mensen een waardig bestaan te bieden.

Wij bouwen aan nieuwe huisvesting in Be'er sheva

Het gebouw telt 17 verdiepingen met 111 appartementen en een gezamenlijke activiteitenruimte. Op elke verdieping komen 7 units (behalve op de begane grond daar komen 6 units) van 40m2 met een keuken, eigen badkamer en een balkon. Daarnaast komen er een aantal separate units van 48m2 met een eigen toegang.

Hoe belangrijk is Amigour?

Een persoonlijke verhaal van Natan en Juliette Goldman

Natan Goldman en zijn vrouw Juliette zijn overlevenden van de Holocaust. Nadat ze de oorlog hadden overleefd en meer antisemitisme in Belgie hadden doorstaan, maakten ze aliyah in 1983. Het was helaas niet gemakkelijk om hun leven in Israel op te bouwen, maar via Amigour vonden ze weer geluk. Door uw steun kunnen zij hun huis en levensonderhoud betalen. Hierdoor kunnen ze eindelijk genieten van tijd met familie en vrienden en deelnemen aan de culturele ervaring die hen beiden zoveel vreugde geeft. Bekijk onderstaand de video voor meer verhalen.

Amigour Bouwen aan een veilig en betaalbaar huis

Bouw mee aan de nieuwe Amigour huisvesting in Be'er Sheva en geef holocaust overlevenden en ouderen een onbezorgde oude dag.

200.000 gedoneerd
0% € 500.000

Wat heeft Amigour tot nu toe bereikt?

Op dit moment biedt Amigour 7500 mensen onderdak in 57 tehuizen verdeeld over heel Israël. Gemiddeld betaald een bewoner NIS 200-400 huur per maand. Maar dit is niet voldoende! Wij gunnen iedereen een veilig en betaalbaar huis. Wonen in een Amigour-huis kost zo'n EUR 4.500 per persoon per jaar.

Hoe kunt u helpen?

In de komende drie jaar wordt het nieuwe tehuis in Be'er Sheva gebouwd en daar hebben wij uw hulp hard bij nodig. Ook u kunt uw steentje bijdragen! 

Bronzen steen is EUR 25, Zilveren steen is EUR 50, Gouden steen is EUR 180 en Platina steen is EUR 1000

Help ook mee en geef aan Amigour: NL91 INGB 0000 77 77 77 t.n.v. Collectieve Israël Actie o.v.v. Amigour Be'er Sheva.

Of help direct via onze donatiepagina